Voetreflextherapie

voet met handReflexzone-massage bestaat al heel lang. Het werd al toegepast in het oude Egypte. Op muurschilderingen heeft men afbeeldingen hiervan terug gevonden. De oudste schildering dateert uit 2300 jaar voor Christus. En tot op heden ervaart men nog steeds de weldadige en verbazingwekkende resultaten.

 

voetreflex oud

voetreflexzones

Voetreflexologie is gebaseerd op het principe dat de voeten het gehele lichaam weerspiegelen. Ieder deel van het lichaam kan teruggevonden worden op de voeten. Deze corresponderende plekken op de voet worden reflexzones genoemd. Zo vinden we op de tenen de reflexzones van het hoofd en de hals. De bal van de voet weerspiegelt de borstholte, daar vinden we o.a. de longen en het hart. Op het zachte middengedeelte van de voetzool bevinden zich de reflexzones van de buikorganen zoals de maag, de darmen, alvleesklier, milt, lever en galblaas. De hiel weerspiegelt het bekkengebied met de geslachtsorganen en de blaas. Bovenop de voet en aan de zijkanten vinden we het skelet en de spieren. Zo bevindt de reflexzone van de wervelkolom zich aan de binnenzijde van de voet lopende van de grote teen (het hoofd) naar de hiel (het bekken). Door bepaalde reflexzones op de voeten te masseren kunnen klachten in overeenkomende lichaamsdelen verholpen worden.

De massage geeft verder een diepe ontspanning. Vermoeidheid verdwijnt en u krijgt meer energie. Dus ook voor mensen zonder klachten is het een weldaad voor het lichaam en heeft het een preventieve werking. Absoluut een aanrader om uzelf dit zo af en toe te gunnen. Even onthaasten….. In de warme sfeer van de praktijk komt u heerlijk tot rust.