Bach bloesemremedies

bloemen        bloemen        bloemen        bloemen

bachDe Bach-bloesemtherapie werd ontwikkeld in Engeland in de late jaren ’20 en de vroege jaren ’30 door de Britse onderzoeker en medicus dr.E.Bach. Hij ontdekte dat men mensen en dieren voor lichamelijke en psychische klachten op een hele milde wijze kon behandelen met verbazingwekkende resultaten door middel van het toedienen van de Bach-remedies. Hij kwam uiteindelijk tot een verzameling van 38 verschillende bloesemextracten met ieder zijn eigen werking. De bloesemextracten werden bereid van de bloemen van wilde planten, struiken en bomen. Voor een behandeling kan een combinatie van meerdere remedies gekozen worden. Om de juiste remedies te kiezen wordt er met name gekeken naar iemand zijn persoonlijkheid en naar de gemoedstoestanden waarin hij/zij zich bevind. Lichamelijke klachten zijn niet bepalend voor het kiezen van de juiste remedies. Dr.Bach zei dan ook: “Behandel niet de ziekte maar de mens of het dier achter de ziekte”. De bloesemextracten hebben het vermogen om negatieve gemoedstoestanden, zoals spanning, angst, verdriet, depressie, stress, opgekropte woede, onzekerheid, schuldgevoelens enz., om te buigen tot positieve eigenschappen. Bij iedere vervolgbehandeling wordt opnieuw bekeken welke middelen nogmaals gegeven dienen te worden en welke middelen hun werk gedaan hebben zodat zij achterwegen kunnen blijven of vervangen kunnen worden door nieuwe middelen. Deze vernieuwde combinatie van Bach-remedies zal de persoon weer een stap verder helpen in zijn/haar ontwikkeling en/of genezingsproces.

De Bach-remedies zijn hele milde middelen, zonder bijwerkingen. De remedies kunnen zonder problemen naast reguliere medicijnen gebruikt worden.

flesjes

Rescue remedy: Dr.Bachs “noodformule”

boek

Naast de 38 afzonderlijke Bach-bloesems bestaat er een bijzondere combinatie van bloesems die speciaal ontwikkeld werd voor noodgevallen en die bekend staat onder de naam Rescue Remedy. Deze remedie is samengesteld uit vijf verschillende bloesemessences en is uiterst doeltreffend en werkt onmiddellijk in crisissituaties zoals: angstaanvallen, schrik, verdriet, shock, trauma, paniek en hysterie. Ook “kleinere” voorvallen die stress en angst teweegbrengen, zoals ruzies, examens, spreken in het openbaar, sollicitatiegesprekken, bezoek aan de arts of tandarts worden draaglijk dankzij de Rescue remedie.
rescue

rescue

Verkrijgbaar bij Balans en Vitaliteit